MATEMATIKA = JÁTÉK + ÉLMÉNY + HARMÓNIA

A matematika és a geometria a művészetben és a természetben
NTP-KTMK-12-0091 számú pályázat   Képek

Iskolánk sikeresen pályázott a matematika és a vizuális  kultúra területén  tehetséges tanulók fejlesztésére. Egy 60 órás pályázaton valósítottuk meg  azt a programot, melynek célkitűzése, hogy kapcsolatot keressünk a matematika és a természet illetve a matematika és a művészet között, játékos formában.

A tanulók diákköri foglalkozás  keretében a  megadott matematikai témakörökből  választhattak  kiselőadás összeállítását, számítógépes gyűjtőmunkával, prezentáció készítésével.

Ellátogattunk a Csodák Palotájába: „A világ érdekes!” című kiállításra, az Iparművészeti Múzeumba: a „Fordul a  kocka!” című múzeumi matek órára, a Természettudományi Múzeumba: „A világ rovarszemmel” témájú foglalkozásra és a Planetáriumba: a „Bolygóközi társasutazás” elnevezésű előadásra. A  tanulók interaktív módon vehettek részt a feladatokban, a játékban, jelenségek magyarázatában.

A  tehetség-táborban  Dunaszentmiklóson megismerkedtek  különféle térbeli és síkbeli építőjátékokkal,  volt makett  készítés, modellezés, origami, valamint a természet tanulmányozása, fotózás, túrázás keretében.  A foglalkozásokon kívül a  szabadidejükben strandolással, mókás vetélkedőkkel, érdekes matematikai feladatokkal, társasjátékokkal szórakoztatták  egymást. Játék volt bőven, és élmény diáknak, tanárnak egyaránt.

A programban részt vevő tanulók:
Barta Bence  5.b, Buzál Zsombor  5.b, Czeglédy Péter  6.a, Horváth Szabolcs  6.a, Kiss Georgina  6.b, Ladányi Bence  6.a, Mészáros Krisztina  5.c, Pálfi Gergely  5.b, Pintér Gábor  5.b, Szalóki Rebeka 6.b.

A pályázat szakmai részét írta és a foglalkozásokat vezette:  Szpevák Éva.

A pályázat megvalósulásában segítséget nyújtott: Kocsisné Jenei Erika

A hozzászólások le vannak tiltva.